De activiteiten in de omgeving en in de Sierra de las Nieves

Over wandelen, mountainbiken, paardrijden en veel méér.

De mogelijkheden om te wandelen zijn vrijwel onbeperkt. Vanuit El Molino Santisteban kunt u onder andere langs El Río Grande, in de heuvels in de omgeving en naar de plaatsje Guaro en Alozaina wandelen.

In het nabij gelegen natuurpark Sierra de Las Nieves is een heel scala aan mogelijkheden om te wandelen en tot het maken van serieuze bergtochten. Het park kent meer dan 15 wandelroutes. Het zijn goed gemarkeerde wandelingen, zowel eenvoudige wandelingen als ook voor de meer geoefende wandelaar. Het park is met name bekend door de Pinsapo, een oeroude Spaanse zilverspar die men binnen Europa alleen hier aantreft. Daar wij zelf fervente wandelaars zijn, kennen wij het merendeel van de wandelingen en kunnen wij zodoende goed informeren. Tevens beschikken wij over zeer gedetailleerde wandelkaarten van de diverse wandelingen in de Sierra de Las Nieves. Wij kunnen indien gewenst een lunchpakket klaarmaken.

Het is prachtig paardrijden in de omliggende heuvels van El Molino Santisteban en in de Sierra de Las Nieves. Juan, onze overbuurman, van El Camborio heeft een aantal mooie Andalusische paarden. Met hem zijn er tochten te maken in de directe omgeving. Uiteenlopend van een paar uur tot een halve dag. Hij neemt je mee door de heuvels, olijfgaarden en langs El Río Grande. Voor de onervaren -en nog te kleine paardrijder kan er ook in zijn pista (bak) gereden worden. Zijn manege ligt op nog geen 5 minuten van El Molino Santisteban.

Zowel de wegen als de onverharde paden in de heuvelachtige omgeving lenen zich uitstekend voor racefietsen en mountainbiken. Vanuit El Molino Santisteban en in het natuurpark Sierra de Las Nieves zijn diverse gemarkeerde mountainbike routes. Wij beschikken over uitgebreide kaarten met routes. Met de racefiets kan men mooi van dorp naar dorp rijden over rustige en goed verharde wegen. Informeer naar onze haal -en breng mogelijkheden. Mocht u zelf de fiets niet mee willen nemen dan kan hij ook gehuurd worden in een nabij gelegen dorp.

Vanuit El Molino Santisteban is het ongeveer 25 minuten met de auto naar Marbella aan de Costa del Sol. Langs de Costa del Sol is een veelheid aan stranden te vinden, zowel levendige stadsstranden als rustige familiestranden of mondaine beachclubs.

Met enige tientallen golfbanen is De Costa del Sol is één van de meest populaire streken in Europa om te golfen. Veel van onze gasten golfen op de golfbaan van Alhaurin Golf een baan die door Seve Ballesteros is ontworpen.

Vanuit de diverse jachthavens aan de Costa del Sol zijn mogelijkheden om te zeilen of andere watersporten te bedrijven.

In de winter is de Sierra Nevada een prachtig skigebied. Op twee uur rijden van El Molino Santisteban staat u midden in de sneeuw. Het gebied is sneeuwzeker van half december tot half maart. De wegen naar het skidorp Pradallano zijn goed en er is voldoende parkeergelegenheid. Ter plekke kan men gemakkelijk ski’s en schoenen huren en een dag -en/of halve dagkaart aanschaffen.

Het meer van Ardales, op ongeveer 45 minuten van El Molino Santisteban, is geschikt voor kanoën en waterfietsen. Voor een heerlijke en actieve dag om op de terugweg nog langs de prachtige kloof van El Chorro te rijden.
Wandelen door de prachtige kloof van El Caminito del Rey bij El Chorro is zeer de moeite waard. Sinds 2015 is dit pad gerenoveerd en toegankelijk voor het publiek.

Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga

klik op foto om hem te vergroten

Voor de echte actieveling en avonturiers zijn er rivierafdalingen en grotwandelingen te maken. De Sierra de Las Nieves kent ontelbaar veel grotten en spectaculaire watervallen die afgedaald kunnen worden. Excursies kunnen via ons geregeld worden.

Voor de vogelliefhebbers is er een keur aan vogels te bekijken. Bij de rivier zijn ontelbaar veel watervogels te zien en verder zijn hier o.a. bijeneters, winterkoninkjes, ijsvogels, de wielewaal, de hop, een nachtegaal, slangenarenden, dwergarenden en gieren gespot. De rivier wordt dicht bij het hotel ook bewoond door schildpadden en een otterfamilie.

In het aangrenzende dorp Monda zijn Rene en Marjolijn Mooijman in 2005 een wijngaard begonnen. Op een helling verbouwen zij Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Op afspraak zijn er rondleidingen en een wijnproeverij te boeken.

Reserveren Contact