Ontdek de cultuur van Andalusië

En de niet te missen festivals in de zeer nabije omgeving.

El Molino Santisteban is een uitstekende basis van waaruit diverse steden en dorpen in Andalusië met een daguitstapje bezocht kunnen worden.

Málaga is met recht een prachtige stad aan zee met zeer vele eettentjes, winkels en een mooie, vernieuwde haven. Op straat geen drommen toeristen maar veel Spaans temperament. Er zijn tevens het spectaculaire Alcazaba, het gerenoveerde Romeinse amfitheater en een aantal musea waaronder het Picasso -en Carmen Thyssen Museum. Huur ook eens een fiets om langs de boulevard naar Pedregalego (vissersdorpje) te fietsen en de beroemde espeto (sardientjes op een spies) te eten.

Ronda met haar spectaculaire ligging, op nog geen uurtje rijden van El Molino Santisteban. De rit alleen al is zeer de moeite waard. Na een flinke klim door de Sierra de Las Nieves rijd je door de hoogvlaktes richting Ronda, onderweg roofvogels en wild spottend. Het stadje zelf heeft een prachtige ligging , met een immense kloof. De stierenarena is de oudste van Spanje en heeft een interessant museum.

Vele Pueblos Blancos (witte dorpjes) zoals Guaro, Tolox, Alozaina en Casarabonela zijn gesticht in de Moorse en Romeinse tijd. Zij liggen op steenworp afstand van El Molino Santisteban en zijn zeer de moeite waard om te bezoeken. Wij hebben van alle dorpen plattegrondjes en kennen de lekkere restaurantjes waar je geen toerist tegen komt.

In het oude centrum van Marbella zijn gezellige winkeltjes en terrassen en is het nog redelijk authentiek. Voor meer glitter en glamour bezoekt men de haven van Marbella, Puerto Banus.

De steden Granada met het Alhambra, Córdoba met de Mesquita, Antequera en Sevilla zijn goed bereikbaar met de auto in 1 tot 2 uur.

Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga Hotel Molino voor groepsvakantie in malaga

klik op foto om hem te vergroten

De echt unieke festivals die we zéér aanraden:

Guaro kent naast de reguliere feestdagen twee eigen festiviteiten. In de tweede en derde week van September wordt het “Luna Mora” gevierd. Een festival waarbij Guaro veranderd in een Moorse bazaar terwijl er overal optredens zijn met muziek en beroemde artiesten uit heel Andalusië optreden in het openlucht auditorium. Tijdens de avond en nacht wordt het hele stadje verlicht door duizenden kaarsen.

Rond half mei vind elk jaar de “Romería San Isidro” plaats. Vanuit Guaro komt de bonte stoet met het heilige beeld naar de Río Grande en wordt op 100 meter afstand van El Molino Santisteban aan de oever van de rivier feest gevierd en een enorme paella klaargemaakt waarbij iedereen welkom is.

Málaga kent in augustus de Feria de Málaga. Tien dagen feest in de stad en op het feestterrein iets daarbuiten. Paarden, flamencojurken, Cartojal (Malaga wijn)kermis en heel veel gezellige Spanjaarden die feest vieren, een aanrader!

Vele dorpjes in de directe omgeving kennen hun eigen feesten. Op ons informatiebord in het hotel staan de actuele activiteiten in de naaste omgeving en informeren wij u graag.

Reserveren Contact