ACTIVITEITEN IN MÁLAGA, ANDALUSIË

OVER WANDELEN, MOUNTAINBIKEN, PAARDRIJDEN EN MÉÉR

De mogelijkheden om te wandelen zijn vrijwel onbeperkt. Vanuit El Molino Santisteban kunt u onder andere langs El Río Grande, in de heuvels in de omgeving en naar de plaatsje Guaro en Alozaina wandelen.

In het nabij gelegen natuurpark Sierra de Las Nieves is een heel scala aan mogelijkheden om te wandelen en tot het maken van serieuze bergtochten. Het park kent meer dan 15 wandelroutes. Het zijn goed gemarkeerde wandelingen, zowel eenvoudige wandelingen als ook voor de meer geoefende wandelaar. Het park is met name bekend door de Pinsapo, een oeroude Spaanse zilverspar die men binnen Europa alleen hier aantreft. Daar wij zelf fervente wandelaars zijn, kennen wij het merendeel van de wandelingen en kunnen wij zodoende goed informeren. Tevens beschikken wij over zeer gedetailleerde wandelkaarten van de diverse wandelingen in de Sierra de Las Nieves. Wij kunnen indien gewenst een lunchpakket klaarmaken.

ACTIEVE VAKANTIE IN ANDALUSIË

Het is prachtig paardrijden in de omliggende heuvels van El Molino Santisteban en in de Sierra de Las Nieves. Juan, onze overbuurman, van El Camborio heeft een aantal mooie Andalusische paarden. Met hem zijn er tochten te maken in de directe omgeving. Uiteenlopend van een paar uur tot een halve dag. Hij neemt je mee door de heuvels, olijfgaarden en langs El Río Grande. Zijn manege ligt op nog geen 5 minuten van El Molino Santisteban.
read more →

UITDAGINGEN IN DE SIERRA DE LAS NIEVES

Voor de echte actieveling en avonturiers zijn er rivierafdalingen en grotwandelingen te maken. De Sierra de Las Nieves kent ontelbaar veel grotten en spectaculaire watervallen die afgedaald kunnen worden. Excursies kunnen via ons geregeld worden.

Voor de vogelliefhebbers is er een keur aan vogels te bekijken. Bij de rivier zijn ontelbaar veel watervogels te zien en verder zijn hier o.a. bijeneters, winterkoninkjes, ijsvogels, de wielewaal, de hop, een nachtegaal, slangenarenden, dwergarenden en gieren gespot. De rivier wordt dicht bij het hotel ook bewoond door schildpadden en een otterfamilie.

In het aangrenzende dorp Monda zijn Rene en Marjolijn Mooijman in 2005 een wijngaard begonnen. Op een helling verbouwen zij Chardonnay, Merlot en Cabernet Sauvignon. Op afspraak zijn er rondleidingen en een wijnproeverij te boeken.

"The owners are very well informed so they know all the right place to hike in the Sierra de Las Nieves and in the countryside."

- Tripadvisor -

TOP